

پیشتر درباره عوارض نیکوتین بر بدن توضیحاتی داده ایم . اما چیزی که بیشتر درباره این ماده پنهان مانده است تاثیرات درمانی نیکوتین بر بدن است . که در این مقاله می خواهیم به آن ها اشاره کنیم :
تاثیر نیکوتین بر مغز
تحقیقات نشان داده است که علاوه بر این که فرآورده های تنباکو مضراتی دارد , می تواند برای مغز نیز مفید واقع شود . نیکوتین نوعی ترکیب آلی نیتروژنی است که در گیاه تنباکو وجود دارد . البته به مقدار خیلی کم در گوجه فرنگی , سیب زمینی , بادمجان و فلفل سبز نیز یافت می شود .
۰٫۳ الی ۵ درصد گیاه خشک تنباکو شامل نیکوتین است . این ماده به صورت مستقیم بر عصب و مغز تاثیر می گذارد . و مقدار کم آن دارای اثر محرک های زیستی است که همین امر سبب اعتیاد آوری می شود .
همان طور که گفتیم علاوه بر مضراتی که دارد , دارای فوایدی نیز هست . این ماده مزایایی برای مغزهایی که رو به پیری هستند دارد . همچنین از پیشروی و حتی گاها از ابتلا به آلزایمر و بیماری پارکینسون پیشگیری می کند . ( افرادی که نیکوتین مصرف می کنند ۳ برابر کمتر از دیگران مبتلا می شوند ) .همچنین بر کنترل اختلال عصبی بیش فعالی نیز موثر است .
نیکوتین نوعی روغن است که از آن برای نگه داری حشرات و حیوانات استفاده می شود . این ماده از لحاظ شیمیایی با کافئین هم خانواده است و محرک اصلی مواد مخدر از جمله سیگار است .
فواید نیکوتین
این ماده عملکرد شناختی کلی مغز را افزایش می دهد . این ماده هنگام رسیدن به مغز , سریعا به گیرنده های نیکوتینی در مغز متصل می شود و مسیر های شناختی را فعال می کند . این مسیر های شناختی حافظه , عملکرد های حرکتی و لذت را در مغز کنترل می کند .
- هماهنگی ها را در مغز بهبود می بخشد
- موجب افزایش حافظه کوتاه مدت می شود
- موجب افزایش سرعت واکنش در فرد می شود
- هنگام ترکیب با کافئین , موجب سرکوب اشتها می شود
- افزایش سطح دوپامین در بیماران پارکینسونی
- افزایش انرژی در بدن
- کاهش ورم مفاصل
- کاهش شدت سندرم توره ( اصلاحا تیک گرفتن )
- بهبود افسردگی
مطالعات انجام شده توسط محققین در ۴۰ دهه اخیر , اثراتی که این ماده بر بیماری هایی همچون بیش فعالی , پارکینسون و اسکیزوفرنی می گذارد را اثبات کرده است .
تحقیقات درباره تاثیر درمان نیکوتین بر آلزایمر
در سال ۱۹۸۸ مطالعه ای بر روی تاثیر نیکوتین بر آلزایمر انجام شد . نتایج این تحقیقات , اثرات منفی نیکوتین بر مغز بیماران آلزایمری را نشان می دهد . پس از تزریق آن بر ورید (رگی که خون را از اندامها به قلب بازمیگرداند ) , آزمون های شناختی , نتایج بدست آمده حاکی از کاهش اختلال حافظه , اختلالات مربوط به خلق و خو و حتی افسردگی مانند اضطراب بود .
تحقیقات اخیر در یک آزمایش بالینی نشان داده است که , روزانه دریافت ۱۵ میلی گرم نیکوتین به مدت ۶ ماه , باعث بهبود اختلال شناختی MCI می شود و البته این تحقیقات همچنان ادامه دارد .
توجه : شرکت عدیلی پک به هیچ وجه قصد تشویق هیچ فردی به مصرف دخانیات را ندارد . این مقاله تنها و تنها جهت آگاهی افراد منتشر شده است . قبل از مصرف نیکوتین به عنوان دارو حتما با یک پزشک مشورت کنید .