

درباره ماده ی سرطانی نیکوتین و تاثیرات آن بر بدن انسان بیشتر بدانید .
نیکوتین و تاثیرات آن بر بدن انسان بسیار زیاد است.
استعمال سیگار و در پی آن نیکوتین امروزه به بیشترین حد خود رسیده است که بسیاری از طرفداران آن جوانان می باشند . هرساله میلیون ها دلار صرف هزینه های خرید سیگار می شود .
تنباکو بسیار قدیمی تر می باشد و پیشینه آن تقریبا به ۶ هزارسال پیش از میلاد مسیح برمی گردد . از آن زمان تا کنون گیاه تنباکو به روش های مختلف دود و یا جویده شده است . مردم معتقد بودند که تنباکو خواص درمانی دارد و حتی در برابر بیماری های مثل طاعون , در قرون وسطی از آن استفاده شده است . اما در اوایل قرن ۱۸ میلادی صحبت هایی در باره رابطه مصرف تنباکو و سرطان به میان آمد .
با وجود انواع مواد شیمیایی که در تنباکو موجود است و مواد شیمیایی دیگری که کارخانه های تولید سیگار به آن اضافه می کنند , اما باز هم طرفداران زیادی دارد . آیا می دانید علت آن چیست ؟ نیکوتین .
گیاه تنباکو شامل مایعی به نام آلکالوئید است . این مایع ماده ای است که توسط کربن , هیدروژن و نیتروژن به وجود می آید و تاثیرات نیرومند بسیاری بر بدن انسان می گذارد . مقدار یک لیوان چای یا قهوه که به صورت روزانه مصرف می کنید نوع دیگری از آلکالوئید ها را شامل می شود به نام “کافئین “.
سیگارها عموما ۱۰ گرم نیکوتین دارند . البته این مقدار در بعضی برندها و سیگارها تا ۲۰ میلی گرم هم بالا می رود . وقتی سیگار می کشید , چیزی در حدود ۱ الی ۲ میلی گرم آن وارد جریان خون می شود .
مطالعه مقاله های مفید : دستگاه بسته بندی تنباکو
نیکوتین و تاثیرات آن بر بدن
تنها پس از گذشت ۱۰ ثانیه پس از کشیدن سیگار , نیکوتین از طریق پوست و همچنین لایه های مخاطی بینی و دهان و ریه ها جذب بدن می شود و در نهایت به مغز می رسد . به واسطه استعمال نیکوتین غدد فوق کلیوی تحریک شده و مجبور به تولید هورمون و انتقال دهنده عصبی آدرنالین می شود .
علاوه بر این موجب اقزایش ضربان قلب و فشار خون نیز می شود . از طرفی , نیکوتین هورمون های دوپامین را نیز تحریک می کند. دوپامین یکی دیگر از انتقال دهنده های عصبی است که قسمت لذت را در مغز کنترل می کند .
سطح ریه شامل میلیون ها کیسه های هوای ریز به نام آلوئی است . وقتی که دود سیگار را به درون فرو می برید تمامی سطح کیسه ها با نیکوتین درگیر می شوند و آن را جذب می کنند . آلوئی ها میزان سطح جذب را بیشتر از ۴۰ برابر نسبت به سطح پوست افزایش می دهند . تاثیرگذار ترین راه ورود نیکوتین به جریان خونی همین استعمال سیگار است .
با این حال , نیکوتین تنها چند ساعت درون خون باقی می ماند . چیزی در حدود ۱ الی ۲ ساعت .
البته نیکوتین از طریق دستگاه گوارش و پوست هم قابلیت جذب دارد . به همین دلیل است که بسیاری از افرادی که قصد ترک سیگار را دارند ازبرچسب های پوستی و یا نیکوتین جویدنی استفاده می کنند .
با ورود نیکوتین به بدن , آنزیم هایی که در کبد وجود دارند , چیزی در حدود ۸۰% از آن را درهم می شکنند و متابولیت کوتینین می سازند . متابولیت کوتینین توسط ادرار از بدن خارج می شود اما تاثیر آن تا ۱۶ ساعت در بدن باقی می ماند .یعنی اگرشما سیگار مصرف کرده باشید و تا قبل از تمام شدن ۱۶ ساعت آزمایش ادرار بدهید , در ادرار شما اثرات آن وجود خواهد داشت .
عوارض مصرف نیکوتین
نیکوتین می تواند عوارض به شدت مخربی بر بدن انسان بگذارد . می تواند منجر به مقاومت بدن در برابر انسولین شود که در ادامه منجر به ابتلا دیابت نوع ۲ نیز شود , همچنین موجب توسعه سندروم متابولیک و ابتلا به بیماری قلبی و عروقی نیز می شود . نیکوتین به مقدار بالایی آندروژن آدرنال در بدن تولید می کند که موجب اختلال در متابولیسم گلوکز یا قنداصلی بدن می شود .