طرز کار با دستگاه بسته بندی حبوبات
طرز کار با دستگاه بسته بندی حبوبات چگونه است؟ دستگاه های بسته بندی حبوبات نیز مانند همه دستگاه های بسته بندی دارای انواع مدل ها و سایز ها می باشد، دستگاه بسته بندی حبوبات دستی، دستگاه بسته بندی حبوبات توزین دار، دستگاه بسته بندی حبوبات بالابر کاسه ای و… از انواع دستگاه های بسته بندی در بخش حبوبات محسوب می شوند.
اما برای داشتن خط کامل بسته بندی حبوبات به دستگاه های زیر احتیاج داریم:
1-دستگاه بالابر کاسه و حبوبات
2-دستگاه بوجاری به صورت تمام اتوماتیک حبوبات
3-دستگاه فوق سریع با سرعت بالا جهت پولیش حبوبات
4-دستگاه بسته بندی حبوبات دستی، حجمی و یا توزین دار
در این بخش قصد داریم نحوه کار با دستگاه بسته بندی حبوبات دستی را آموزش دهیم، پس اگر قصد دارید با یک دستگاه بسته بندی حبوبات کار خود را آغاز کنید این مطلب را از دست ندهید.
دستگاه بسته بندی حبوبات دستی در واقع توسط یک اپراتور و کاربر به صورت کاملا دستی کار می کند.
در واقع در مدل دستی، این دستگاه ها توسط یک المنتور کار کرده و زمانی که اهرم توسط کاربر به پایین کشیده می شود، المنت با سرعت زیادی جریان انرژی را عبور داده و در کسری از ثانیه داغ می شود و به این صورت درب بسته بندی حبوبات پرس شده و کامل می گردد.
البته باید حدود دوثانیه به دستگاه زمان داد تا عمل دوخت را انجام دهد اما برای این کار فقط کافیست اهرم را سر جایش نگه داشته و صبر کنید تا دستگاه دوخت کار خود را به پایان برساند.
سرعت انجام عمل دوخت در دستگاه های بسته بندی دستی کاملا بستگی به سرعت عمل اپراتور دارد اما معمولا یک کاربر می تواند در طول 3 الی 5 ثانیه یک بسته بندی را دوخت بزند.
نوع پدالی و دستگاه دوخت پلاستیک ریلی دو نوع دیگری از دستگاه های بسته بندی و دوخت پلاستیک دستی می باشند که البته کمی پیشرفته تر بوده و سرعت انجام بسته بندی در آن ها نسبت به دستگاه های دوخت دستی بالاتر است.
در نوع ریلی این دستگاه ها امکان قرار گرفتن تاریخ زن و قیمت زن (درج قیمت و تاریخ روی بسته بندی) نیز وجود دارد که باید با هزینه جداگانه آن را روی دستگاه ریلی قرار داد.
طرز کار با دستگاه بسته بندی حبوبات توزین دار
این دستگاه ها براساس توزین به مدل های زیر تقسیم می شوند:
- تک توزین
- دو توزین
- چهارتوزین
- ده توزین
روند کاری تمامی مدل های دستگاه دوخت پلاستیک توزین دار، مشابه بوده و به صورت زیر انجام می گیرد:
در این دستگاه ها ابتدا حبوبات توسط دستگاه بالابر حبوبات کاسه ای و ، که عمل انتقال حبوبات، غلات، خشکبار و همه مواد گرانولی را انجام می دهد، تا ارتفاع 2 متر و 50 سانتی متر بالا می روند تا به درون فیدر یا همان قیف اولیه دستگاه منتقل شوند.
پس از ریخته شدن حبوبات به درون فیدر دستگاه، بخش وزن کشی عملیات توزین را شروع کرده و وزن دقیق هر بسته را سنجیده و سپس آن را برای انتقال به بسته جدا می کند.
بیشتر بخوانید:نحوه کارکرد دستگاه بسته بندی کیک و کلوچه
قسمت توزین دستگاه، توسط کاربر از روی صفحه لمسی به راحتی قابل تنظیم می باشد.
در همین حین دستگاه نایلون و یا هر بسته بندی دیگری که برای ریختن حبوبات و سایر مواد داخل آن لازم است را آماده کرده و توسط گلویی به شکل یک بسته در می آورد.
در بخش بعدی که هماهنگی دستگاه بسیار جالب توجه است، به صورت کاملا هماهنگ حبوبات از طریق لوله به بسته منتقل شده و در همین حین بخش دوخت دستگاه بالا و پایین بسته را دوخت می زند.
اگر بخش هایی همچون گاز ازت، تاریخ زن، قیمت زن و لیبل زن نیز به دستگاه اضافه شده باشند، این موارد نیز به بسته بندی اضافه شده و سبب کامل تر شدن دستگاه می شود.
همانطور که می دانید برخی از مواد غذایی که قابلیت فاسد شدن را دارند، در هنگام بسته بندی نیازمند تزریق گاز ازت هستند تا از ورود هرگونه میکروب و هوا به داخل بسته بندی جلوگیری شده و طول عمر محصول افزایش یاید.
هر مقدار که سیستم توزین در دستگاه های بسته بندی توزین عملکرد بهتری داشته باشد، وزن بسته بندی ها دقیق تر انجام شده و سرعت بسته بندی نیز بالا می رود.
سخن پایانی
از طرف دیگر عملکرد سیستم پکینگ در دستگاه های بسته بندی اتوماتیک نیز بسیار حائز اهمیت بوده و هرقدر این بخش عملکرد درستی را ارائه دهد، باعث شکیل تر شدن بسته بندی و تمیز تر بودن دوخت آن و در نتیجه بازاریابی بهتر و خرید بیشتر می شود.