

ترک سیگار و مراقبت های لازم پس از آن, یکی از مهم ترین مراحل دوره ترک است. اگر این مرحله به خوبی پشت سر گذاشته شود, احتمال بازگشت به مصرف سیگار بسیار کاهش پیدا می کند.
در مقاله ای جداگانه, درباره کارهایی که پس از ترک باید انجام داد صحبت کردیم, دراین مقاله قصد داریم مراقبت های لازم پس از ترک سیگار را برایتان توضیح دهیم که به فرد کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
در ادامه همراه ما باشید:
مراقب افراد منفی باشید!
افراد بی انگیزه و منفی همیشه خطرناک هستند. آن ها با انرژی منفی که به شما منتقل می کنند باعث تضعیف روحیه شما می شوند.
سعی کنید از این افراد دوری کنید و بیشتر در جمع هایی قرار بگیرید که مشوق شما هستند و از بودن در کنار آن ها احساس آرامش و امنیت می کنید.
رعایت بهداشت دندان ها
در طول دوره ای که سیگار مصرف کرده اید, دهان شما بوی نامطبوعی به خود گرفته و دندان هایتان زرد شده است. با ترک سیگار, این بوی نامطبوع به مرور زمان کم می شود. بهتر است با مسواک زدن به طور مرتب به از بین رفتن سریع تر این بوی نامطبوع و همچنین از بین رفتن رنگ زرد دندان هایتان کمک کنید.
تفریح کنید!
پس از ترک سیگار, بدن شما هر روز بیش از قبل به سیگار و نیکوتین درون آن نیاز دارد و شما را به کشیدن دوباره وسوسه می کند. با انجام تفریح های متفاوت می توانید در برابر این وسوسه بایستید. می توانید با دوستان خود یا کسانی که از بودن در کنارشان حس خوبی دارید می توانید تفریح هایی مانند: سینما, کوه نوردی و … بروید.
نوشیدن آب را فراموش نکنید!
در اوایل دوران ترک سیگار, سعی کنید آب خنک زیاد بنوشید. آب را جرعه جرعه و ترجیحا با نی بنوشید. این روش باعث آزاد شدن حس دوپامین می شود و حس خوبی را به شما القا می کند.
از مصرف الکل پرهیز کنید!
بهترین کار آن است که سیگار و الکل را با هم ترک کنید. تجربه نشان می دهد که مصرف الکل شما را به کشیدن سیگار وسوسه خواهد کرد.
دلایل ترک سیگارتان را بنویسید!
دلایلی که به خاطر آن سیگار را کنار گذاشته اید را بر روی کاغذی بنویسید و در محلی که بیشتر در معرض دیدتان است بچسبانید. با این کار هنگامی که به سمت سیگار کشیدن متمایل می شوید با دیدن دلایلتان از این کار دست خواهید کشید.
برنامه ریزی روزانه داشته باشید!
در اوایل دوران ترک سیگار, مخصوصا در هفته های اول برای تمامی روزهای هفته برنامه ای مبنی بر وقت گذرانی و تفریح با دوستان و اطرافیانتان داشته باشید. با گرم کردن سرتان و شلوغ کردن دورتان تمایل به سیگار کاهش پیدا می کند.
خوراکی همراهتان داشته باشید!
سعی کنید همیشه تنقلاتی مانند:آجیل, آدامس یا میوه های خشک و یا دیگر خوراکی هایی که به آن ها علاقه دارید همراهتان داشته باشید تا زمانی که احساس نیاز به سیگار کشیدن پیدا کردید آن ها را میل کنید.
ورزش کنید
ورزش کردن یکی از موثر ترین روش ها برای بهتر شدن اوضاع هم جسمی و هم روحی شما است. ورزش کردن روند بهبود دوره پس از ترک سیگار را افزایش می دهد.
همنشینی با هم نوعان
شرکت کردن در گروه های ترک سیگار نیز تاثیر بسیار خوبی در پشت سر گذاشتن این دوره دارد. همصحبتی با کسانی که با آن ها هم مسیر هستید به بهبودی شما بسیار کمک خواهد کرد.
اتفاقاتی که بعد از ترک سیگار در بدن میافتد؟
اتفاقاتی که پس از ترک سیگار در بدن شما اتفاق می افتد به طور خلاصه در ادامه به آن ها اشاره شده است:
پس از گذشت چند دقیقه
از همان دقایق ابتدای ترک, ضربان قلبتان عادی می شود. همچنین سیستم گردش خونتان بهبود پیدا می کند و از همان ابتدا احساس جریان خون بهتری در اندام های خود دارید.
پس از گذشت نصف روز
با گذشت نصف روز پس از ترک, مونواکسیدی که در ریه های شما جمع شده است به مرور کم می شود و در نتیجه اکسیژن رسانی به بدنتان افزایش پیدا می کند و تنفستان بهتر خواهد شد.
پس از گذشت یک روز
با گذشت یک روز از ترک سیگار, با انجام ورزش یا پیاده روی, خطر ابتلا به انواع سرطان ها در شما کاهش پیدا می کند.
پس از گذشت دو روز
با گذشت 2 روز, حواستان بهتر خواهد بود و اعصاب بویایی و چشایی که تضعیف شده بود بهبود پیدا خواهد کرد. اما به دلیل نیاز بدن به نیکوتین از روز سوم ممکن است سردرد هایی را احساس کنید.
پس از گذشت یک ماه
پس از یک ماه از ترک سیگار ریه های شما ترمیم و بهبود پیدا می کنند و می توانید راحت تر نفس بکشید. نفس تنگی ها کاهش پیدا کرده و قدرت فیزیکی شما افزایش پیدا می کند.
پس از گذشت یک سال
پس از گذشت یک سال از ترک, خطر ابتلا به سرطان به مقدار 50% نسبت به یک فرد سیگاری در شما کاهش پیدا کرده است.
پوستتان نسبت به گذشته که تیره و زبر شده بود شفاف, نرم و لطیف می شود.