

امروزه کمتر کسی وجود دارد که درباره اعتیاد به نیکوتین اطلاعاتی نداشته باشد. نیکوتین همان قدر اعتیادآور است که کوکائین و هروئین هستند. تقریبا هر نخ سیگار شامل ۱۰ میلی گرم نیکوتین است. فقط ۱ میلی گرم مصرف آن برای اعتیاد به نیکوتین کافی است. آمار نشان می دهد که تقریبا ۸۵% از افرادی که به ترک سیگار اقدام می کنند پس از یک هفته دوباره به سیگار کشیدن روی می آورند.
نیکوتین اثرات شادی بخش و خوشایندی را به صورت موقت در فرد به وجود می آورد. در نتیجه این موضوع مصرف مداوم آن باعث اعتیاد به نیکوتین در فرد می شود.
ترک سیگار موجب افزایش اشتها, اختلالات خواب, مشکلات گوارشی, اضطراب های پی در پی, خشم و خستگی, کج خلقی و بی قراری های مداوم و نیز افسردگی در افراد می شود.
بنابراین برای جایگزین کردن نیکوتین در سیناپس ها, بدن مدام نیازمند آن است. فقط ۲ ساعت پس از سیگار کشیدن, بدن به نیکوتین مجدد نیاز پیدا می کند. جالب است بدانید که در هر بار سیگار کشیدن, بدن نیاز به نیکوتین بیشتری پیدا می کند تا همان لذت و تاثیر بار اول را داشته باشد. به همین دلیل برخی افراد روزانه چندین نخ و حتی بعضا پاکتی سیگار می کشند.
لزومی به مصرف سیگار و دود کردن آن برای اعتیاد نیست. حتی محصولات غیر دودی نیز باعث اعتیاد به نیکوتین می شود.
بهترین راه حل ترک سیگار, مشاوره های روانی است تا فرد بتواند از لحاظ روانی با اعتیاد به نیکوتین کنار بیاید و درنتیجه بتواند آن را کنار بگذارد.
مضراتی که نیکوتین بر بدن وارد می کند
طبق آمار ارائه شده توسط سازمان دخانیات, سالانه بیش از ۴۴۰ هزار نفر در سرتاسر دنیا به دلیل مصرف سیگار فوت می کنند.
مصرف تنباکو به هر نحوی مشکلات و ضرر های بعضا جبران ناپذیری بر بدن وارد می کند. دودی که با استعمال تنباکو به داخل ریه ها وارد می کنید شامل حداقل ۲۵۰ نوع ماده شیمیایی به شدت سمی است. بنابراین مصرف مداوم تنباکو و اعتیاد به نیکوتین چیزی جز ابتلا به سرطان را در پی نخواهد داشت. مصرف ۱ الی ۴ نخ سیگار به صورت روزانه میزان شانس ابتلا به انواع سرطان ها را بالا می برد.
بیماری هایی که از اعتیاد به سیگار ناشی می شود
نتیجه قرار گرفتن در معرض دود سیگار به صورت روزانه و در نتیجه اعتیاد به نیکوتین, ابتلا به بیماری های زیر است:
- ذات الریه
- عفونت دستگاه تنفسی
- ابتلا به انواع سرطان مرتبط با حلق, مری, قلب, لوزالمعده و …
- آب مروارید و مشکلات چشمی
- بیماری های مربوط به دهان, لثه و دندان
- تغییر رنگ پوست
- نفخ
ابتلا به مرگ از طریق مصرف سیگار بیش از ۵۰% نسبت به مردم عادی است. اثر سیگار بر ریه به قدری است که از هر ۱۰ نفر, ۹ نفر به سرطان ریه مبتلا می شوند.
همان طور که در مقاله های قبل نیز توضیح داده ایم, با مصرف سیگار و اعتیاد به نیکوتین بدن نسبت به انسولین از خود مقاومت نشان می دهد و در نتیجه اغلب افراد سیگاری به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند.
به طور کلی افراد غیر سیگاری ۱۰ سال بیشتر از افراد سیگاری عمر می کنند.
مطالعه مطالب مفید: تولید تنباکوی معسل مرغوب و با کیفیت به وسیله دستگاه بسته بندی تنباکو .