دستگاه بسته بندی ادویه جات
دستگاه بسته بندی پودری که در بین صنعت گران با نام دستگاه بسته بندی ادویه جات معروف است. در جهت پر کردن و بسته بندی انواع مختلف محصولات پودری در کیسه یا قوطی مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف کنندگان انواع مختلف محصولات پودری اعم از مکمل های پروتئینی و شیر خشک، پودر قهوه، آرد ذرت، ادویه جات گوناگون در هنگام خرید به نوع و شکل بسته بندی توجه مینماید و میخواهند محصولی را خرید نمایند که دارای بسته بندی شیکی باشد. از اینرو همه ای صنایع به ویژه کارخانجات و شرکت های که در کار تولید مواد غذایی هستند به این سلیقه ای مصرف کنندگان احترام گذاشته و از دستگاه های بسته بندی استفاده مینمایند. در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه با دستگاه بسته بندی ادویه جات گفتگو نماییم.
توضیح دستگاه بسته بندی پودری (ادویه جات)
دستگاه بسته بندی پودری در دو نوع متفاوت خطی و روتاری در بازار موجود میباشد که محصول تعیین شده را در کیسه های از قبل تولید شده پر مینماید و سپس آن را پلمپ مینمایید.
دستگاه پر کن خطی
دستگاه پر کن خطی فرآیند پر کن و بسته بندی را در یک راستا انجام میدهند و از یک طرف کار را شروع مینماید و از یک طرف دیگر کار را به اتمام میرساند. به همین دلیل این دستگاه ها به فضایی بیشتری برای قرار گیری نیاز دارند.
دستگاه پر کن روتاری
این دستگاه عملیات پر کردن را در یک سیکل گردشی انجام میدهند، به همین منظور مکان شروع و پایان کار کنار هم واقع شده است. و به همین دلیل فضای کمتری نسبت به مدل خطی اشغال مینماید. در همین راستا دستگاه بسته بندی روتاری دارای محبوبیت و طرفداران زیادی میباشد.
نحوه ی کار دستگاه بسته بندی روتاری ادویه جات
از مهم ترین و پر استفاده ترین دستگاه های بسته بندی در صنعت مواد غذایی میباشد که برای پر نمودن محصولات پودری مانند ادویه جات، نمک، پودر های قهوه و ….. استفاده میشود.
مراحل کار و نحوه ی پر کردن دستگاه بسته بندی ادویه جات (پودری)
به دلیل کاربرد بیشتر دستگاه بسته بندی روتاری نسبت به مدل خطی آن؛ در ادامه مطلب ما نحوه ای کار دستگاه بسته بندی روتاری را بیان خواهیم نمود. همچنین بیان این نکته نیز حائز اهمیت است که در صنایع بسته بندی بر طبق انواع گوناگون دستگاه پرکن پودری و البته نوع نازل و باقی تجهیزات قابل نصب بر روی آنها تعدادی از این مراحل میتوانند متفاوت باشد.
دستگاه پرکن روتاری از تعدادی جایگاه بر روی یک مدار دایره ای شکل به وجود آمده است که هر یک از این جایگاه ها دارای وظیفه ای خاصی بر عهده دارند. از مهم ترین مراحل کار یک دستگاه پر کن پودری میتوان به مراحل زیر اشاره نمود.
قرار دادن کیسه
در مرحله ای اول یک کارگر کیسه های از پیش تولید شده را در فاصله های منظم بر روی دستگاه قرار میدهد. این مرحله برای پر نمودن مناسب باید با دقت انجام گیرد. در این مرحله غلتک به جلو حرکت میکند و کیسه ها به قسمت بعدی منتقل میشود.
گرفتن کیسه
در هر طرف از کیسه یک گیره واقع شده است که در بخش قبل کیسه ها را در طول مدت عملیات پایدار نگه میدارد.
بیشتر بخوانید:انواع دستگاه بسته بندی را بهتر بشناسید
چاپ
در دستگاه پرکن پودری این امکان وجود دارد که در صورت نیاز به چاپ کد یا تاریخ بر روی بسته بندی محصول مورد نظر تاریخ زن به آن اضافه گردد. علاوه بر این با توجه به نوع کیسه و همچنین درخواست مشتری میتوان از روش های گوناگون چاپ استفاده نمود.
مرحله ای پر کردن
اغلب از ابزار پر کن مته ای در این دستگاه استفاده میشود این ابزار یک مکانیسم پیچی بلند برای پر کردن مقدار معینی از محصول را در کیسه دارد. این امر مسلم است که بر طبق نوع محصول ابزار پر کن نیز دارای طراحی های مختلفی میباشد. همچنین وجود گرد و غبار در حین فرآیند بسته بندی مسئله ای مهمی است برای جلو گیری از این کار اغلب در این بخش از یک مکند در بالای دستگاه پر کن پودری استفاده میشود.
خارج نمودن هوای درون کیسه و بسته بندی آن
برای مطمئن شدن از خروج هوای اضافه در کیسه دو صفحه به آرامی روی کیسه فشار وارد میکند. سپس برای پلمب کردن محصول دو میله ای گرم در بالای کیسه قرار میگیرد. در نتیجه گرمای حاصل از این دو میله سبب بسته شدن و درزگیری محصول میگردد.